Klimaatprotest aan Europees Parlement: "België loopt achter, we mogen geen vijf jaar meer wachten"

Belga
Op het plein voor het Europees Parlement hebben honderden mensen gedemonstreerd om meer moed en ambitie te eisen van België inzake het klimaatbeleid. Het publiek liet zich luid horen om de doelstelling van 1,5 graden opwarming van de aarde niet te overschrijden.

"We moeten de politieke leiders wakker schudden, want België loopt achter in het naleven van het akkoord van Parijs. We weten dat een maximum van 1,5 graden opwarming van de aarde mogelijk is, maar er moet dan wel meteen actie ondernomen worden en we mogen geen 5 tot 10 jaar meer wachten", stelt Nicolas Van Nuffel als voorzitter van de Klimaatcoalitie.

De actievoerders trommelden op 28 olievaten, een symbool voor de lidstaten van de Europese Unie. In het midden van de cirkel ontwaakten intussen verschillende dieren uit de dood dankzij een verminderde opwarming van de aarde.

"Het klimaat moet nu in het middelpunt staan van elke beslissing die genomen wordt. We horen ze 'jobs, jobs, jobs' zeggen en iedereen wil inderdaad werk, maar er is geen werk op een dode planeet. Alle investeringen moeten ons nu opnieuw op weg zetten naar het naleven van het akkoord van Parijs."

In België volgt er elke eerste zaterdag van de maand een klimaatactie tot aan de grote 'Claim the Climate'-betoging op 2 december. 
37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marco Maerten

  Thomas Miller,wat Gore voorspelde,was zelfs nog onderschat. Op die 12 jaar tijd is het nog sneller gegaan dan hij durfde te voorspellen. Als u dat niet ziet(of is het:niet WILLEN zien),dan volgt u de actualiteit niet. Gelukkig lopen er nog mensen rond zoals ik die al heel hun leven wat basic leven,'t zou er anders nog erger voorgestaan hebben

 • Freddy De Vos

  Groot gelijk! Respect voor de actievoerders!

 • jammy cappon

  En allen met de bedrijfswagen naar de betoging, een beetje zoals van bezien die met zijn 10 jarige diesel gaat verkondigen dat dieselrijders vervuilers zijn

 • Thomas Miller

  Gore voorspelde al grootse rampen en daar is niets van uitgekomen. Heel de studie rond CO2 is gesponsord door de instanties die bijzonder veel geld verdienen met CO2 emissierechten verhandelen. Rara wie zouden dat zijn.

 • rene vreys

  WAT voor een dikke zever is dat ?