Klimaatprotest aan Europees Parlement: "België loopt achter, we mogen geen vijf jaar meer wachten"

Belga
Op het plein voor het Europees Parlement hebben honderden mensen gedemonstreerd om meer moed en ambitie te eisen van België inzake het klimaatbeleid. Het publiek liet zich luid horen om de doelstelling van 1,5 graden opwarming van de aarde niet te overschrijden.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"We moeten de politieke leiders wakker schudden, want België loopt achter in het naleven van het akkoord van Parijs. We weten dat een maximum van 1,5 graden opwarming van de aarde mogelijk is, maar er moet dan wel meteen actie ondernomen worden en we mogen geen 5 tot 10 jaar meer wachten", stelt Nicolas Van Nuffel als voorzitter van de Klimaatcoalitie.

De actievoerders trommelden op 28 olievaten, een symbool voor de lidstaten van de Europese Unie. In het midden van de cirkel ontwaakten intussen verschillende dieren uit de dood dankzij een verminderde opwarming van de aarde.

"Het klimaat moet nu in het middelpunt staan van elke beslissing die genomen wordt. We horen ze 'jobs, jobs, jobs' zeggen en iedereen wil inderdaad werk, maar er is geen werk op een dode planeet. Alle investeringen moeten ons nu opnieuw op weg zetten naar het naleven van het akkoord van Parijs."

In België volgt er elke eerste zaterdag van de maand een klimaatactie tot aan de grote 'Claim the Climate'-betoging op 2 december. 
36 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marco Maerten

  Thomas Miller,wat Gore voorspelde,was zelfs nog onderschat. Op die 12 jaar tijd is het nog sneller gegaan dan hij durfde te voorspellen. Als u dat niet ziet(of is het:niet WILLEN zien),dan volgt u de actualiteit niet. Gelukkig lopen er nog mensen rond zoals ik die al heel hun leven wat basic leven,'t zou er anders nog erger voorgestaan hebben

 • Freddy De Vos

  Groot gelijk! Respect voor de actievoerders!

 • jammy cappon

  En allen met de bedrijfswagen naar de betoging, een beetje zoals van bezien die met zijn 10 jarige diesel gaat verkondigen dat dieselrijders vervuilers zijn

 • rene vreys

  WAT voor een dikke zever is dat ?

 • jim banan

  Ter vergelijking; in Wallonie betaalt men een Co-taks en in Vlaanderen niet ? het betaald bedrag zal waarschijnlijk de opwarming beletten in Wallonie, daarom zal Vlaanderen onder water komen te liggen ! Gesnopen ?