Klimaatjongeren leggen morgen Europees parlement op de rooster en voeren donderdag actie

Archieffoto van een klimaatbetoging in Gent.
Gianni Barbieux Archieffoto van een klimaatbetoging in Gent.
Europese klimaatjongeren gaan op donderdag 31 oktober actie voeren aan het Berlaymontgebouw, de zetel van de Europese Commissie in Brussel. De jongeren zullen er 'klimaatplanten' uitdelen aan de Europese beleidsmakers en hen een open brief voorlezen, meldt het youth climate action project vandaag.

Van 27 tot 31 oktober zakken 55 Europese jongeren uit België, Italië, Denemarken, Zweden, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk af naar Brussel. Morgen leggen ze, in aanwezigheid van klimaatwetenschapper Jean-Pascal van Ypersele, de leden van het Europees parlement op de rooster. In de Mandela zaal zullen ze hun vragen kunnen stellen aan de beslissingsnemers en lobbyisten. 

De bevindingen van die dag vormen de basis van de open brief die ze op 31 oktober zullen voorlezen tijdens de actie aan het Berlaymont gebouw. Voor die actie geven ze die dag een klimaatplant aan de 27 Europese beleidsmakers. De planten versierd met de klimaatdromen van de jongeren worden donderdag tussen 12 en 14 uur overhandigd aan de aanstaande president van de Europese raad Charles Michel, toekomstig voorzitter van de Europese commissie Ursula von der Leyen, de vice-presidentskandidaten en de kandidaat-commissarissen.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Cooks

  Merkwaardig dat die groene zielenpoten nooit op een woensdagnamiddag of op een zaterdag de boel op stelten gaan zetten.

 • Ronald Van Beneden

  Youth climate action project is één grote bende leugenaars gesponsord door de EU met de medewerking van Groen en andere linkse partijen met één doel onze maatschappij vernietigen. Betoog maar en maak de economie kapot voorwaar ik zeg U de beste en kortste weg naar de bedelstaf. Of beter gezegd het blindelings uitvoeren van een plan om hun toekomst te vernietigen door het misbruik van hun eigen onwetendheid.

 • jos robben

  hopelijk wordt er zeer hard opgetreden door de politie

 • gilbert dejonghe

  Wanneer gaat dat eens verboden worden ?Ze doen niets anders dan mensen pesten die van hun werk komen .

 • Rogé Bouwens

  lang weekend in zicht voor die nietsnutten