Klimaatactivisten Extinction Rebellion die actievoerden op autosalon krijgen elk dagvaarding van 2.000 euro

BELGA
De klimaatacties gisteren op het autosalon in Brussel gaan een gerechtelijk staartje krijgen. Zo’n 150 activisten van Extinction Rebellion hebben elk een dagvaarding van 2.000 euro gekregen en zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden, weet VTM NIEUWS. De activisten hielden tientallen acties waarbij ze ook auto’s besmeurden en zich vastketenden. Dat wil Febiac, de organisator van het salon, niet zonder gevolg laten.

Sebastien Hendrickx, één van de woordvoerders van Extinction Rebellion toont ons de dagvaarding die één van hun demonstranten gisteren kreeg vlak nadat ze opgepakt werden. Extinction Rebellion hield gisteren tientallen acties op het autosalon, activisten ketenden zich vast, strooiden pamfletten en besmeurden auto’s. 185 mensen werden daarbij opgepakt.

De organisator van het autosalon Febiac wist dat er acties zouden zijn gisteren en had daarom drie deurwaarders ingeschakeld die de activisten in de gaten hielden.

150 van de 185 opgepakte demonstranten kregen de dagvaarding, voor alle demonstranten samen gaat het om een schadevergoeding van 300.000 euro.
145 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bert De Wever

  Heeft niks met klimaat meer te maken, strenger straffen is de boodschap en met je fikken van andermans spullen blijven of er gebeuren ongelukken.

 • ann Van Damme

  Klimaatactivisten zouden respectvolle mensen moeten zijn, maar helaas ze zijn niet beter dan de relschoppers tijdens betogingen en stakingen. Ze moeten op dezelfde wijze behandeld worden.

 • Sonny Breugelmans

  300.000 euro is een peulenschil voor Open Society, dankzij hun Sponsor hebben ze een budget van minstens 18 miljard om mee te spelen. Deze schattige vingertikskes zal deze subversie niet laten stoppen hoor

 • gustaaf Van Bever

  Begin met te vegen voor je eigen deur en laat andersdenkenden of evenementen met rust. Probeer degelijk wansmakelijk vertoon eens te maken in een Aziatisch Land bv, ze zullen daar zo zacht niet aangepakt worden en , terecht als ik die clown bezig zag met zijn smurrie over zijn atletisch lijf te gieten , dan nog in bijzijn van kinderen..

 • patrick geerinck

  dit gaat te ver??? of misschien dit is niet ver genoeg?