Kleurrijke Pride Parade trekt door Antwerpse straten

Antwerpen staat dit weekend in het teken van de regenboogvlag. Omstreeks 14.00 uur is aan de Gedempte Zuiderdokken de Pride Parade van start gegaan. Met 50 wagens en zo'n 3.000 verklede en niet-verklede deelnemers werd koers gezet richting Steenplein aan de Schelde. Voorop liep een Chinese delegatie, aangezien de organisatoren dit jaar de holebi- en transgenderproblemen in het land als thema hebben gekozen.

De stoet groeit dit jaar nog aanzienlijk tegenover vorig jaar, toen er nog 40 wagens aansloten. Het is de grootste en langste parade voor Antwerpen. Net zoals vorig jaar worden in totaal zo'n 50.000 kijklustigen verwacht op het parcours.

De organisatoren zijn blij met de groei, alsook met de aanwezigheid van Allochtonen Netwerk Antwerpen, waarin ook moslims zetelen. "Zij hebben spontaan en van hun kant contact met ons opgenomen", zegt woordvoerder Wilfried Eetezonne. "Dat is een fantastisch signaal".

"Iedereen is hier aanwezig. Linkse en rechtse politici, moslims, deelnemers uit Tel Aviv, enzovoort. Het wordt een bonte stoet", vult voorzitter Bart Abeel aan." De parade eindigde omstreeks 17.00 uur aan het Antwerpse Steenplein, waar het Wave Festival intussen ook is gestart. Vanaf 23.00 uur kunnen de deelnemers terecht in verschillende Antwerpse clubs.

Zondag wordt het vierdaagse feestweekend afgesloten met een slotshow op de Grote Markt. Daar treden onder meer de Oostenrijkse Eurovisiesongwinnares Conchita Wurst, en de Vlaamse artiesten Slongs en Nathalia op.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA