Ga naar de mobiele website
^ Top

Kleptomane loopt 14de (en 15de) veroordeling op

Archiefbeeld.
thinkstock Archiefbeeld.
Een 55-jarige vrouw uit Strombeek-Bever is vandaag door de Brusselse correctionele rechtbank voor de 14de en 15de keer veroordeeld voor winkeldiefstallen. De vrouw, die al bekend stond voor meer dan tweehonderd diefstallen, reeg de voorbije maanden de veroordelingen aaneen maar daar zou binnenkort een einde aan moeten komen. Vanaf 18 maart wordt ze opgenomen om behandeld te worden voor kleptomanie.

Eind september stond de teller voor de vrouw al op elf veroordelingen voor winkeldiefstal. Midden oktober kreeg ze opnieuw een celstraf van twee maanden opgelegd en een kleine twee maanden later, op 8 december, volgde nog een celstraf van vijf maanden omdat ze vlak na haar veroordeling in oktober een jas had gestolen.

Eind december werd ze dan betrapt toen ze in het Mediamarktfiliaal van Sint-Pieters-Leeuw een laptop probeerde te ontvreemden en toen kwam aan het licht dat ze in de Colruyt van Sint-Pieters-Leeuw ook twee sloffen sigaretten had gestolen. Op 26 januari eiste het parket daarom een celstraf van twee jaar tegen de vrouw. Nog diezelfde dag, na het proces, stapte de vrouw een Lidl-winkel in Vilvoorde binnen en probeerde ze een dekbedovertrek en enkele pakjes sigaretten te stelen. Daarvoor eiste het parket twee weken geleden dan weer drie maanden cel.

Haar advocate pleitte met succes voor enige mildheid omdat de vrouw aan kleptomanie lijdt en al enige tijd in behandeling is. Die behandeling gebeurde tot nog toe ambulant maar vanaf 18 maart laat de vrouw zich opnemen.

De rechtbank hield het daarom op tien maanden cel voor de feiten in Sint-Pieters-Leeuw en drie maanden cel voor de diefstal in Vilvoorde.

Meer over


Meld een bug