Klasgenoten rouwen om Willem (16), die samen met instructeur omkwam in vliegtuigcrash: "Dit is onbeschrijflijk"

Willem Stul (16) kwam dinsdagavond om in een vliegtuigcrash.
Wouter Spillebeen Willem Stul (16) kwam dinsdagavond om in een vliegtuigcrash.
In het College Onze-Lieve-Vrouw-ten-Doorn in Eeklo is een lokaal ingericht als rouwhoek voor Willem Stul (16), de leerling die dinsdagavond neerstortte met een ULM-vliegtuig in Frankrijk. “Dit is onbeschrijflijk”, reageert algemeen directeur Annick Willems.

Net terwijl ze hun grootste passie uitvoerden tijdens een zomervliegkamp in de Sommestreek in Frankrijk, kwamen Willem en zijn instructeur Olivier Vermeersch (28) om het leven. Tijdens een vlucht ging het om een onbekende reden mis. Willem en Olivier verstuurder drie S.O.S.-boodschappen, maar alle hulp kwam te laat. Ze stortten neer in een akker in Rue.

.
La Voix du Nord .

Het College Onze-Lieve-Vrouw-ten-Doorn waar Willem over twee weken aan het vijfde jaar ASO zou beginnen, reageerde geschokt. De schooldirectie besloot een rouwhoekje in te richten.

.
Wouter Spillebeen .

“Het lokaal met het rouwhoekje zal elke dag open zijn van negen tot twaalf ’s morgens en van twee tot vijf ’s middags”, legt directeur Willems uit. In het lokaal hangen foto’s van Willem waar iedereen iets bij kan schrijven, een rouwregister en een doos waarin boodschappen van medeleven aan de familie gestopt kunnen worden. Alles blijft staat tot na de eerste week van september. “We willen als school een opvangnet bieden. De leerlingen hebben een bericht gekregen dat ze terecht kunnen bij de leerlingenbegeleider als ze dat willen.”

“De gebeurtenissen zijn vreselijk”, gaat Willems verder. “Het is niet te vatten dat zoiets gebeurt met een 16-jarige. Voor de ouders is het ook verschrikkelijk dat ze niet weten wat er juist gebeurd is.”
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wery Dobbelaere

  Zeer veel sterkte aan zo een goede familie. Deze mensen verdienen dit grote verdriet niet. Ik ben met hen in mijn gedachten.

 • Marie Vandam

  Innige deelneming aan de familie fly free between the clouds

 • Steve Bracke

  Hoeveel dodelijke ongevallen moeten er nog gebeuren met die ULM-vliegtuigen vooraleer ze verboden worden?

 • Guy Peetroons

  Innige deelneming aan beide families