Klachten over racisme niet ernstig genomen: cel Diversiteit Antwerpse politie loopt leeg

PHOTO_NEWS
De cel Diversiteit van de Antwerpse politie loopt leeg. Drie van de vijf personeelsleden vragen de overplaatsing, onder wie diensthoofd Jinnih Beels. De oorzaak is dat de korpsleiding klachten over racisme binnen en buiten het korps niet ernstig neemt, schrijft Gazet van Antwerpen.

Beels bevestigt dat ze vanaf 1 mei geen diensthoofd meer is van de Antwerpse cel Diversiteit. Voor uitleg verwijst ze door naar de persdienst van de politie. Onder de Antwerpse politiemensen van allochtone afkomst wordt niet verrast gereageerd op de leegloop. "Racisme wordt nog steeds niet ernstig genomen", klinkt het.

"De mensen van de cel Diversiteit voelden zich steeds meer een excuusdienst. Ze worden ingeroepen als argument voor het diversiteitsbeleid binnen het korps, maar in realiteit is deze dienst volledig uitgehold."

Antwerps burgemeester Bart De Wever en korpschef Serge Muyters zeiden negen maanden geleden geschokt te zijn door getuigenissen van racisme binnen het korps en kondigden toen maatregelen aan.