Kipling gaat strijd aan met Kruidvat voor namaken twee tassen: Kruidvat moet 1.000 euro boete betalen per verkocht exemplaar

Kipling
Kipling gaat de strijd aan met winkelketen Kruidvat voor het namaken van twee tassen. Het tassen- en boekentassenmerk heeft het recht bekomen om in de winkels te gaan controleren, schrijft de krant L'Echo.

Het Zwitserse bedrijf VF International, het Europese filiaal van de Amerikaanse groep VF Corporation dat Kipling in ons land verdeelt, heeft onlangs geconstateerd dat Kruidvat tassen verkoopt die erg lijken of twee Kipling-modellen, aldus de krant.

Boete

VF International diende daarop een eenzijdig verzoekschrift in bij de Nederlandstalige ondernemingsrechtbank in Brussel, om een beslag inzake namaak te bekomen op basis van het artikel 1369 bis van het gerechtelijk wetboek. 


De auteursrechthouder van de Kipling-merken mag daardoor naar de winkels van Kruidvat trekken om elementen en documenten in beslag te laten nemen die de vermoedelijke namaak bewijzen en de oorsprong ervan aantonen. In afwachting daarvan heeft de rechter ook beslist een boete van 1.000 euro op te leggen per verkocht exemplaar van de tassen in kwestie door Kruidvat.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ronny Vansteelandt

    Ik vind het nog steeds raar dat die grote merken het voor elkaar krijgen om een patattenzak met een handvat aan te verkopen voor 100 euro. En ze nog verkocht krijgen ook.

  • Peter Buyck

    Wacht effe... de tassen lijken erg op die van Kipling maar het is NIET bewezen? Intussen laat de rechtbank toe dat het ene bedrijf het andere controleert? ...