Kindje van 1,5 jaar valt 8 meter diep tussen sluisdeuren Schelde

Didier Verbaere
In Wichelen is een kind van 18 maanden oud omstreeks 16.10 uur zowat acht meter diep in een sluiscomplex aan de Schelde gevallen. Het was samen met zijn ouders aan het wandelen toen het naast een rooster ten val kwam en in een gat terechtkwam. Het raakte daarbij enkele metaalobstakels. 

Het kind viel relatief zacht op een ondiepe, modderachtige ondergrond en zou geen water binnengekregen hebben. Omstanders hebben het rooster opengemaakt, zijn afgedaald en hebben het kind na ongeveer 10 minuten zwaargewond bovengehaald. "Mijn gedachten gaan naar de familie van het kind", zegt burgemeester Kenneth Taylor, die een grondig onderzoek vraagt.

Aan de straatkant van het sluizencomplex is een bescherming aangebracht, maar aan de kant van het jaagpad niet. Technici kunnen de installatie benaderen en openmaken, "maar het kan niet de bedoeling zijn dat er openingen tussen die roosters zijn waar kinderen tussen kunnen", zegt Taylor.

Zwaargewond

De Vlaamse Waterweg stuurt een aannemer ter plaatse om de zaak te onderzoeken. Op het moment van de onfortuinlijke val waren omstanders in de buurt. Een passant had een passende moersleutel om het beveiligingsrooster open te maken. Zo kon het kind bevrijd worden. Nog voor de brandweer ter plaatse kwam, hadden die het rooster opengemaakt en het kind gered. Dankzij het ondiepe water werd de val van acht meter gebroken en was het kind nog in leven.

Het kind is zwaargewond in gezelschap van de ouders naar het ziekenhuis overgebracht door de MUG-diensten. 

Verbaere
Didier Verbaere
Verbaere43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • albert braekevelt

  kinderen altijd bij de hand houden langs waterkanten ook op het voetpad kleuters zijn onverspel baar .

 • Ben Strubbe

  Het kind zou uit zijn zitje zijn gegleden. Nog een geluk dat dat niet gebeurde tijdens de fietsrit. Je kan nog zoveel maatregelen treffen, maar hier heb je echt wel pech dat het kind net door dat gat naar beneden valt. Ouders mogen ook wel ter verantwoording worden geroepen. En, Hendrik Nillesen, de overheid stuurt een aannemer om die gaten dicht te maken. Dacht je dat de Vlaamse Waterweg dat zelf ging doen ?

 • Hendrik Nillesen

  Waarom stuurt de Vlaamse Waterweg een aannemer ter plaatse ? Waarom gaan ze zelf niet kijken ?

 • eduard janssens

  Je mag duizend ogen hebben de 1001 keer ontsnappen ze aan u aandacht . Ik moet Geertje van den Eijkel gelijk geven ,ik wens dat engeltje een spoedig herstel toe.

 • Geertje van den Eijkel

  "Waar uw ogen niet waren ,moet uw mond niet praten " Wanneer leren mensen nu eens om niet te oordelen alvorens de exacte toedracht bekend is.Ik wens het kindje een spoedig herstel toe.