Kindje Jezus verdwenen uit kerststal in Wechelderzande

Het verdwenen kindje Jezus.
Toon Verheijen Het verdwenen kindje Jezus.
Het kindje Jezus uit de typisch Kempische kerststal van Wechelderzande is verdwenen. Eind vorig jaar gebeurde ook al hetzelfde met het kindje Jezus in de kerststal op de Grote Markt in Brussel. 

“De mensen van de KWB die de kerststal hebben afgebroken, merkten de diefstal zaterdag op”, vertelt Bart Vyncke van de parochie. “Een tiental jaren geleden gebeurde al eens hetzelfde. Toen hebben we het nog wel teruggevonden. 

De KWB die elk jaar veel tijd en zorg besteed aan de opbouw van de kerststal doet hierbij dan ook een oproep om het beeldje terug te brengen en het in de kerk te leggen. De zijdeur van de kerk is altijd open.”
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tony Vandermaelen

  Ik zou naar Child Focus bellen.

 • Marc Geerts

  Vangheluwe heeft het tijdelijk onderdak gegeven , daar is het veilig....

 • Cyrano de Bergerac

  Ik heb eens een rapport gelezen uit de 16e eeuw van een Franse provoost, (=politiecommissaris van die tijd), die op jacht moest naar dieven die 3 jaar op rij een kindeke Jezus uit de kerststal van de hoofdkerk hadden gestolen. Jezuskes zijn blijkbaar altijd aantrekkelijk geweest...

 • Jakke Troost

  Respectloos

 • Johnny Schouteden

  Tegenwoordig blijven de pasgeboren kinnekes ook geen 10 dagen meer in het ziekenhuis natuurlijk.