Kindje (4) dat in kasteelvijver Gaasbeek viel, mag ziekenhuis verlaten

Het kasteel van Gaasbeek.
RV - www.vlaanderenvanuitdelucht.be Het kasteel van Gaasbeek.
De 4-jarige kleuter die in oktober tijdens een schooluitstapje in de vijver van het kasteel van Gaasbeek viel, is aan de beterhand. Dat meldt het parket van Vilvoorde, dat daarmee een bericht van Het Nieuwsblad bevestigt. Het jongetje herstelt momenteel in een revalidatiecentrum.

Op 9 oktober maakten de tweede en derde kleuterklas van de Franstalige gemeenteschool ‘Les Petits Goujons’ een uitstap naar het kasteel van Gaasbeek. De 35 kinderen werden begeleid door vier personeelsleden, wat volgens de gemeente met de wettelijke omkaderingsnorm overeenstemt. Plots viel een 4-jarig kind in de kasteelvijver.  

De jongen werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis van Jette gebracht en belandde in een coma. Daaruit is hij onlangs ontwaakt. Hij zal verdere verzorging krijgen in een revalidatiecentrum. 

Overigens is het onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval afgesloten. Geen van de volwassenen die bij het incident aanwezig was, is in staat van beschuldiging gesteld.

Archiefbeeld van een optocht voor het 4-jarige jongetje Kurtis.
Baert Marc Archiefbeeld van een optocht voor het 4-jarige jongetje Kurtis.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.