Kinderzitje niet goed vast: dat is dan een boete

thinkstock
In Gent heeft de lokale politie deze voormiddag vijf autobestuurders een boete gegeven omdat een kinderzitje niet correct was vastgemaakt. "Het dragen van de veiligheidsgordel in de wagen kan van levensbelang zijn", zegt de Gentse lokale politie.

De Verkeersdienst van de politie stelde zich op in de Sint-Bernadettestraat van 7.30 uur tot 9.15 uur en aan het Dracenaplein van 10.30 uur tot 11.45 uur. "Op deze locaties kregen 31 bestuurders een onmiddellijke inning wegens het niet dragen van de gordel en kregen vijf bestuurders eveneens een onmiddellijke inning wegens het niet correct vastklikken van het kinderbeveiligingssysteem in de wagen", zegt de lokale politie.

"Het dragen van de veiligheidsgordel in de wagen kan van levensbelang zijn. Het percentage bestuurders dat de gordel draagt blijkt de laatste jaren duidelijk gestegen te zijn maar ondanks de vele sensibiliseringscampagnes en repressieve acties blijkt nog niet iedereen 'de klik' gemaakt te hebben."

Tien bestuurders ontvingen een boete voor het gebruiken van de gsm achter het stuur en daarnaast werden er nog 13 andere inbreuken vastgesteld.
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Ivan Roelands

    Ok, het moet veilig zijn, maar voor het stoeltje had een opmerking en een uitleg wel voldoende geweest. Maar ja, Gent wordt allengs minder een minder vriendelijk om te komen of te bezoeken.