Kindermoordenaar Jérémy P. staat terecht in Aarlen: "Psychopaat die nooit meer mag vrijkomen"

Jeremy P.
BELGA Jeremy P.
Bijna 14 jaar na het proces tegen Marc Dutroux wordt momenteel in het justitiepaleis van Aarlen opnieuw een kindermoordenaar berecht: Jérémy P.

De net 30-jarige inwoner van Aarlen, de afgelopen weken steeds strak in het pak, staat terecht voor ontvoering, gijzeling en verkrachting en uiteindelijk de moord op zijn 14-jarige plaatsgenootje Béatrice Berlaimont, plus nog een tweede verkrachting luttele dagen later. P. probeerde ook in Luxemburg en het Franse Saint Avold nog twee vrouwen aan te randen. 

Volgers van het proces speurden de afgelopen weken bij de beschuldigde vergeefs naar zelfs maar een spoortje emotie. Ook daarin lijkt P. op Dutroux, die op zijn proces gelaten alle gruwel over zich heen liet komen maar zich wel verongelijkt toonde omdat hij in zijn jeugd, anders dan andere kinderen, geen ijsjes kreeg. Volgens de advocaten van zijn slachtoffers is P., net als Dutroux, een psychopaat die nooit meer mag vrijkomen, omdat zelfs na 30 jaar het risico groot is dat hij opnieuw begint. In zijn proces beraadt de burgerjury zich morgen over zijn schuld, zijn voorbedachtheid en een reeks andere vragen die de president van het hof de jury heeft voorgelegd.

Béatrice had eind november 2014 de stomme pech om de Belg, op de korte weg van haar ouderlijk huis naar haar middelbare school, te kruisen. Naar eigen zeggen zat hij op een bankje en kwam zij spontaan naar hem toe om op zijn mobiele telefoon filmpjes te kijken. Vervolgens had ze hem vergezeld omdat ze geen zin had om naar school te gaan. Wat er echt gebeurde in de tien dagen tussen haar ontvoering en het moment waarop in een bosje op hemelsbreed enkele honderden meters verder haar lichaam werd teruggevonden, konden Justitie en politie pas veel later reconstrueren. 

"Zeker zijn dat ze dood was"

P. sloot zijn slachtoffer de eerste nacht aan handen en voeten gebonden op in de koffer van zijn gestolen auto, op een steenworp van haar huis, de tweede nacht ook vlakbij in een verlaten bouwcontainer. De dagen daarna reed hij met haar naar Noord-Frankrijk, bond haar enkele uren vast aan een boom toen hij daar autopech kreeg en hing haar uiteindelijk op in een jagershut, waar hij haar zonder eten en drinken achterliet om er haar pas 36 uur later weer op te zoeken. "Om heel zeker te zijn dat ze dood zou zijn", aldus de advocaat-generaal. P. zelf ontkent dat. Hij acht zich niet schuldig aan de dood van Béatrice, omdat zij zichzelf zou hebben verhangen. Haar lichaam bracht hij terug naar Aarlen, "zodat haar familie op een bepaalde manier zou kunnen rouwen".

Drie dagen na de vondst van het lichaam van Béatrice, terwijl haar familie een kist koopt en P. met gestolen geld zijn Sinterklaasinkopen doet, gaat het opnieuw mis. In de buurt van Virton, even ten zuidwesten van Arlon, dringt hij langs de achterkant de auto van de toen 21-jarige Sauvane binnen en neemt drie uur de tijd om haar te misbruiken. Ze weet uiteindelijk, halfnaakt en met de handen nog op de rug gebonden, te ontsnappen en naar de snelweg te rennen. Zijn aanhouding is nog een kwestie van dagen, een aanhouding die voor zijn partner thuis compleet uit de lucht komt vallen. De dag dat het lichaam van Béatrice wordt gevonden, vertelt hij haar nog: "Het is triest wat er met dat meisje is gebeurd. Je bent zelfs in Aarlen niet veilig meer."
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Sobek Wessels

  Van mij mogen ze een speciale gevangenis bouwen die onder de grond zit met allemaal isoleer cellen waar ze zulke monsters in opsluiten voor de rest van hun dagen zonder dat ze enig menselijk contact hebben ! Geen tv , krant of andere media en enkel brood en soep !

 • danny meulders

  ik ben eens benieuwd welke uitzonderlijke zware straf die gaat krijgen van onze Pamper rechtbanken in Belgiestan ?

 • Alfons Verbist

  Als die advocaat wil winnen, roept hij gewoon een procedurefout in. Meteen kan zijn cliënt de vrijheid proeven en terug overgaan tot de daden waarvoor hij een veroordeling van ettelijke jaren moest krijgen. Jammer dan voor de nieuwe slachtoffers. Maar dat zal die advocaat worst wezen.

 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  Geen compassie, levenslang !

 • Jan Verstrepen

  Die leugen hebben we in de zaak Dutroux ook gehoord !