Ook klacht tegen Versteylen bij commissie-Adriaenssens

BELGA
Een van de 476 klachten die bij de commissie-Adriaenssens zijn binnengelopen over seksueel misbruik in de kerk, gaat over pater Luc Versteylen. Dat berichten de Coreliokranten.

Gisteren bleek al dat er bij de vzw achter het bezinningscentrum Leven in de Brouwerij in Viersel (Zandhoven) drie klachten waren binnengekomen over seksueel misbruik van de pater. De feiten zouden zich afgespeeld hebben in het bezinningscentrum, dat gesticht werd door Versteylen. De Coreliokranten vernamen uit "verschillende bronnen" dat er nog een klacht was binnengelopen over Versteylen bij de commissie-Adriaenssens, die onderzoek heeft gedaan naar seksueel misbruik in de kerk. De getuigenis zou losstaan van de drie andere klachten, die de vzw te horen kreeg.

Vrijdagavond, nadat de drie klachten bij de vzw belandden, zou er een gesprek zijn geweest tussen Peter Adriaenssens, de voorzitter van de inmiddels opgedoekte commissie, jezuïetenoverste Fons Swinnen en Versteylen zelf. Diezelfde avond bracht de vzw ook het parket van Antwerpen op de hoogte.
 
Na afloop van een raad van bestuur gisteravond beklemtoont Viersel-Leven in de Brouwerij, de vzw achter het bezinningscentrum in de brouwerij van Viersel (Zandhoven), het vermoeden van onschuld. Ook vraagt ze respect en sereniteit voor de slachtoffers. Dat deelde de woordvoerder van de vzw, Walter Lever, vandaag mee. (belga/kve)

Peter Adriaenssens
PHOTO_NEWS Peter Adriaenssens
BELGA