Naaktfoto op computer kardinaal Danneels

Twee weken na de huiszoekingen op het aartsbisdom heeft kardinaal Danneels zijn in beslag genomen computer en laptop nog niet terug. Onder andere een naaktfoto van een jong meisje op zijn harde schijf roept vragen op, schrijven de Coreliokranten.

Bij de huiszoekingen op het aartsbisdom in Mechelen werden alle computers in beslag genomen. Ondertussen staan die allemaal terug op hun plaats, behalve de computer en de laptop van Danneels. Het gerecht wil blijkbaar meer tijd om hun inhoud te bestuderen.
 
Jonger dan tien jaar
Bij het doorzoeken van die computers stootten speurders immers op een foto van een meisje jonger dan tien jaar, dat gehurkt in een doucheruimte zit. Er kwamen ook enkele foto's boven van schaars geklede vrouwen.
 
Specialisten van de federale politie proberen te achterhalen wanneer en hoe die foto's op Danneels' computer terechtkwamen. Danneels werd daarover dinsdag aan de tand gevoeld tijdens zijn urenlange verhoor, maar kon er naar verluidt geen verklaring voor geven.
 
Volgens specialisten is het een kwestie van dagen voor de speurders exact weten hoe die foto's op zijn computer zijn beland. (belga/tw)

Kardinaal Danneels, hier tijdens een herdenkingsmis voor Paus Johannes Paulus II in 2005.
AP Kardinaal Danneels, hier tijdens een herdenkingsmis voor Paus Johannes Paulus II in 2005.