Danneels dient klacht in voor schending geheim onderzoek

BELGA
Kardinaal Godfried Danneels gaat een klacht met burgerlijke partijstelling indienen voor schending van geheim van het onderzoek. Dat meldt zijn woordvoerder Hans Geybels. Dat verschillende media voorbarig berichtten dat een naaktfoto van een meisje teruggevonden was op de computer van Danneels, kan voor de kardinaal niet door de beugel.

"Een schending van het onderzoeksgeheim lag aan de basis van een ongebreidelde verspreiding van deze 'informatie'. Het nieuws van de foto die werd aangetroffen in de computer van de kardinaal werd niet enkel verspreid en becommentarieerd door de nationale, maar ook door de internationale pers", luidt het in een persmededeling.
 
"Onherstelbare schade"
Zo werd "onherstelbare schade" toegebracht aan de reputatie van Danneels. De bevestiging van het parket dat de bewuste foto geen naaktfoto maar een kunstfoto van cobra.be was, "zal de schade niet ongedaan kunnen maken". "We roepen dan ook met de grootste aandrang op tot een ernstig onderzoek over deze schending van het geheim van het onderzoek, en leggen hierover alleszins klacht met burgerlijke partijstelling neer." (belga/kh)