Bisdom Brugge schorst parochiemedewerker in Poperinge

Volgens de regionale televisieomroep Focus-WTV heeft het Brugse bisdom een parochiemedewerker van de Poperingse Sint-Bertinusparochie geschorst. Dat gebeurde nadat een slachtoffer van seksueel misbruik donderdagavond bij de Brugse bisschop Jozef De Kesel ontvangen werd. De feiten dateren van de jaren '60 waardoor ze juridisch verjaard zijn. Ze werden gepleegd in het internaat van een school in Poperinge waar de man godsdienstlessen gaf.
 
De Werkgroep voor Mensenrechten in de Kerk kreeg recent een melding van een slachtoffer die meer dan 40 jaar terug misbruikt werd in het internaat waar de man destijds school liep. Die Werkgroep bracht het slachtoffer bij de Brugse bisschop. De bisschop wil niet reageren in het belang van de betrokkenen, maar heeft onmiddellijk de nodige stappen ondernomen om de man te schorsen. De gepensioneerde godsdienstleerkracht was ook jaren betrokken bij de speelpleinwerking in de Hoppestad.
 
Intussen vermoedt de Werkgroep voor Mensenrechten in de Kerk dat er nog meerdere slachtoffers zijn. Ze roepen de slachtoffers op melding te maken en niet langer te zwijgen. (belga/lpb)