Kind valt uit waterattractie in Bobbejaanland

UNKNOWN

Het pretpark Bobbejaanland heeft het nieuwe seizoen met een wel heel valse noot ingezet. Op één dag waren er zaterdag liefst drie incidenten. Het opmerkelijkste gebeurde op de waterattractie Bobby Drop, waar een onvoorzichtig zevenjarig kind uit de attractie in het water viel. Dat meldden anonieme bronnen binnen Bobbejaanland aan Loopings.nl. Rond 15.50u ging het kind, ondanks enkele waarschuwingsborden en aanwijzingen van het personeel, rechtop staan in één van de rondspinnende boten. Toen deze boot tegen een andere boot botste, kwam het kind door de klap op de baan terecht. De directie relativeert het incident en zegt dat het kind uit Laken een kwartier later alweer naar huis kon (lees hier meer over de reactie van de directie).

Niet gesloten
De opzichter van de Bobby Drop is na ongeval in het water gesprongen en heeft de bezoeker weer in de raft gelegd. Het kind werd later met onderkoelingsverschijnselen opgevangen door de EHBO. De attractie is na het ongeval niet gesloten geweest. De Bobby Drop is een dertien meter hoge wildwaterbaan waarbij bochten en snelle afdalingen elkaar afwisselen. Vergelijkbare attracties staan in het Franse Parc Astérix en in het Duitse Hansa Park.

Valse start
Bobbejaanland lijkt het nieuwe seizoen met een valse start te beginnen. Eerder op de dag verloor de Bob Express tijdens een ritje drie wielen. Kinderattractie Oki Doki moest rond het middaguur noodgedwongen sluiten, omdat de remmen van de achtbaan het begaven. Ook thrillride Fly Away was lange tijd gesloten vanwege een technische storing. (kh)

De Bobby Drop in Bobbejaanland
UNKNOWN De Bobby Drop in Bobbejaanland