Kind (2) overleden na val van zesde verdieping uit raam flatgebouw in Gent

Het appartementsgebouw waaruit het kind van de zesde verdieping naar beneden is gevallen.
rv Het appartementsgebouw waaruit het kind van de zesde verdieping naar beneden is gevallen.
Op het het Winston Churchillplein in Gent is een kind van 2 jaar vermoedelijk van de zesde verdieping uit het raam van een flatgebouw naar beneden gevallen. Het slachtoffertje is nog naar het ziekenhuis gebracht, maar is overleden. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen.

Een getuige die naar zijn wagen aan het stappen was, hoorde plots een plof, keek achter zich en zag het kind liggen. Ernaast lag een vliegenraam. Die getuige liep meteen naar de receptie van het ziekenhuis Sint-Lucas, dat vlakbij ligt. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en dienden de eerste zorgen toe. Ondertussen was ook de moeder van het kindje ter plaatse. "Het gekrijs van die ouders ging door merg en been", zegt iemand die in de buurt werkt.

Momenteel onderzoeken de politie en het parket hoe de valpartij van de zesde verdieping kon gebeuren. Het raam van waaruit het kind viel zou dat van een slaamkamer moeten zijn, maar dat is niet bevestigd.

De peuter viel uit het raam op de zesde verdieping.
Jurgen Eeckhout De peuter viel uit het raam op de zesde verdieping.44 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sara Louagie

  Een peuter moet je constant in het oog houden en geen seconde alleen late. Ocharme dat kindje sterkte aan de ouders en familie xxx

 • jef vermeulen

  Een peuter moet je continu in de gaten houden en niet alleen laten.

 • jos indigne

  Sterkte aan familie , vrienden en kennissen

 • JAN krommentak

  Een vliegenraam kan iedereen zelf plaatsen dat heeft totaal niets te maken met het raam op zich het is wel zo dat wanneer men kinderen laat rondkruipen er voor moet zorgen dat alles veilig is men kan ook een open bus javel naast de keuken zetten en zeggen dat de keuken niet voldoet !

 • marc wils

  Wanneer gaan ze hier in België de bouwheren bij zulke gebouwen is verplichten van ramen te plaatsen die alleen op kip kunnen staan, dat zulke afschuwelijke ongevallen niet meer kunnen gebeuren.