Kind (11) levenloos aangetroffen in bed jeugdherberg OostendeEen 11-jarige jongen uit Heist-op-den-Berg is vanmorgen levenloos aangetroffen in een bed in jeugdherberg De Ploate in Oostende. Over de doodsoorzaak is voorlopig niets bekend. Het kind was op zeeklassen in Oostende.

Iets voor 8 uur deze morgen snelde een medisch urgentieteam ter plaatse om het kind nog te reanimeren, maar dat bleek tevergeefs. Het gaat om een jongen van 11 uit Heist-op-den-Berg. Hij zat op school in Instituut Mevrouw Govaerts in Heist-op-den-Berg en logeerde in Oostende met zijn klas.

"Het kind werd deze morgen dood in zijn bed aangetroffen. Er is een gerechtelijk onderzoek opgestart en de wetsdokter en het labo voeren ter plaatse onderzoek", zegt Carlo Smits van de lokale politie Oostende. "De doodsoorzaak wordt onderzocht, en er kunnen in dat verband nog geen uitspraken gedaan worden", zegt procureur Frank Demeester van het parket van Brugge.

"De dienst Slachtofferbejegening van de politie Oostende ontfermt zich over de leerkrachten en klasgenootjes van de jongen. Slachtofferhulp van de politie in Heist-op-den-Berg ontfermt zich over de familie", aldus nog Smits.

Medeleerlingen
De ouders van de medeleerlingen van de overleden elfjarige komen inmiddels toe aan de school en verzamelen aan de schoolpoort.
Ook de bus met de leerlingen uit Oostende is ondertussen gearriveerd. Samen met hun ouders worden ze nu in de leraarskamer van de school opgevangen en psychologisch bijgestaan.

Herdenkingshoekje

De directie van het Instituut Mevrouw Govaerts heeft een crisisberaad gehouden. De school geeft naar aanleiding van het plotse overlijden een brief aan alle leerlingen en hun ouders mee.

"Wij en heel ons schoolteam zijn uiteraard erg geschokt en verdrietig", klinkt het. "Maandag zullen we samen met al onze leerlingen en leerkrachten een korte bezinning houden. Nadien kunnen onze leerlingen samen met hun leerkracht praten over hun gevoelens bij dit plotse en onverwachte afscheid. Ook zullen wij in onze hal een herdenkingshoekje voor de leerling inrichten. Hier zullen we ook een herdenkingsmap leggen waarin iedereen iets mag schrijven of tekenen. Kinderen zullen in de klas ook de kans krijgen om iets te maken."