Kilometerslange achtervolging op krakers van warenhuis in Hoeselt

Vier tot vijf onbekende mannen hebben deze ochtend rond 3.30 uur een soort ramkraak gepleegd op een warenhuis van Delhaize in Hoeselt. Met een winkelkar werd de glazen toegangsdeur aan diggelen geslagen. Een buurtbewoner werd wakker van de harde slagen en zag de inbrekers bezig. Ze roofden een hele hoop sigaretten en rookwaren mee. Het personeel van het warenhuis moest de gestolen hoeveelheid nog inventariseren.

Een getuige zag de inbrekers in een voertuig springen en wegrijden. De lokale politie van de zone Bilzen-Riemst-Hoeselt was snel ter plaatse en had het vluchtvoertuig ook snel in het vizier. Ook de collega's van de Tongerse politie werden verwittigd. De warenhuiskrakers reden richting de oprit van de E313 autosnelweg en stoven weg richting Wallonië.

De politiediensten moesten de achtervolging evenwel staken als gevolg van de zeer hoge en gevaarlijke snelheid die werd gehaald. De inbrekers konden zo wegrijden richting Namen. De achtervolging speelde zich af over een afstand van een dertigtal kilometer.