Exclusief voor abonnees

Kilometerheffing op lichte vrachtwagens? “Daar wordt consument de dupe van”

Illustratiefoto.
BPOST Illustratiefoto.
Bouwprojecten worden duurder, pakjes worden niet meer gratis aan huis geleverd en de factuur van de loodgieter krijgt er een regeltje bij. Dat zijn mogelijk de gevolgen van een kilometerheffing op lichte vrachtwagens waarvan er in ons land zo’n 770.000 rondrijden.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis120 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lotte Mertens

  Pak de belachelijke en schandelijk lage taksen van lichte vrachten bij particulieren tenminste aan...zij vervuilen er maar op los voor amper 100euro per jaar.Is toch niet meer van deze tijd?

 • Kevin Van Schepdael

  Verdoken belastingen noemen ze dat. De vervoersfirma rekent dit door aan de consument. Aangezien dit dan weer een hogere omzet oplevert voor het bedrijft betaalt deze dan extra belastingen aangezien de hogere omzet.

 • Branca Cuyvers

  Waarom lichte vracht niet alleen voor mensen met btw nr dan zal er ook wel wat geld binnen komen

 • Luc Devriese

  het enige waar onze regering aan denkt is belastingen en dat is de gemakkelijkste oplossing voor alles , zouden ze niet beter eens werk maken om uit te zoeken waar bergen geld word verspild , dan zouden we pas mensen hebben die de naam van minister waard zijn en die ons land leiden als een goede huisvader

 • DONALD BORREMANS

  Natuurlijk dat dit, en de vele andere toekomstige taksen, aan de consument zullen worden doorgerekend. Heb het nooit anders geweten, in alle sectoren, trouwens !