Killerclown die mensen achterna zat in Genk moet werkstraf uitvoeren

Illustratie.
AFP Illustratie.
Een van de mannen die zich in Genk en As voordeden als killerclown moet van de Tongerse strafrechter een werkstraf uitvoeren van vijftig uur en een boete van 600 euro betalen. Als hij de werkstraf niet binnen het jaar uitvoert, moet hij alsnog twee maanden de gevangenis in.

De twee haalden hun inspiratie voor hun verkleedpartij uit de film "It", gebaseerd op het boek van Stephen King, waarin een angstaanjagende clown kinderen meelokt. In het weekend van 15 oktober 2016 gingen de twee mannen ook in C-Mine (Winterslag) mensen schrik aanjagen. Dat deden ze door nietsvermoedende voorbijgangers achterna te lopen met zelfgemaakte knuppels. De fratsen van de twee werden ook door voorbijgangers gefilmd, en beelden hiervan doken toen op in de media. 

De twee killerclowns werden ook gezien aan een tankstation in As. Daar sprongen ze met hun ballonnen voor een voorbijrijdende auto. De mannen werden herkend aan hun schoenen die ze tijdens hun nachtelijke wandeling droegen.
Omdat een van de twee, een 24-jarige man uit As, niet inging op de minnelijke schikking die hij kreeg aangeboden moest hij zich vorige maand voor de rechter komen verantwoorden.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jef Heffens

    Als ze hun werkstraf niet willen uitvoeren kan je best in plaats een serieus hogere boete geven dat kost minder aan de maatschappij. (ze zullen die werkstraf wel snel uitvoeren)