Kijk uit! Ook deze avond en vannacht gladde wegen

Vannacht is het over het hele land opletten voor kans op aanvriezende mistbanken en rijm- en ijsplekken.
Thinkstock Vannacht is het over het hele land opletten voor kans op aanvriezende mistbanken en rijm- en ijsplekken.
Het KMI waarschuwt voor gladheid op de weg vanaf deze namiddag tot zaterdag 11 uur. Overal in het land geldt code geel of oranje, behalve aan de kust.

"Deze namiddag en avond verwachten we soms wat sneeuw in het oosten van het land (0-2 cm verse sneeuw mogelijk). Vannacht is het over het hele land opletten voor kans op aanvriezende mistbanken alsook rijm- en ijsplekken", aldus het KMI.

Code geel

Tot 21 uur geldt in Vlaanderen, buiten aan de kust, code geel. "Deze situatie kan het verplaatsen van voetgangers, van fietsers en van het wegverkeer bemoeilijken, vertragen en gevaarlijk maken. Hou daarom voldoende afstand en matig uw snelheid in het verkeer", waarschuwt het KMI. Voor de komende nacht en morgenochtend geldt code oranje. "Deze gladheid zal het verkeer erg bemoeilijken of stremmen en zeer gevaarlijk maken. Hou daarom voldoende afstand in het verkeer en tracht uw verplaatsing zoveel mogelijk uit te stellen. Wees dus voorzichtig en geduldig", klinkt het.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sabine Devogelaere

  Jos Temmerman,je les beter leren er zit ook ASR op de dacia's

 • Jos Temmerman

  Dirk Landuyt idd , bij Michelin raden ze zelfs de All season banden af ,omdat je er nog sneller schuivers mee krijgt bij nat weer dan met een gewone zomerband , ik stond er zelf bij toen een vertegenwoordiger van Michelin dit zei, en ken al veel mensen die ze er terug afgegooid hebben.

 • Jos Temmerman

  Danny Vervloet, op mijn Mercedes zit ASR, ik lach je vierkant uit als ik je voorbij rijd met je overbodige winterbandjes. Op een Dacia staat dat natuurlijk niet op, daar leggen ze dan winterbandjes op.

 • Dirk Landuyt

  Met winterbanden'aanbidders kunt ge niet discuteren. Die hebben het folderke gelezen en niet de specs. Gasten die vertellen dat ze op zomerbanden schuiven en op winterbanden niet moesten onmiddelijk levenslang rijverbod krijgen.

 • Frans Dedokker

  Geef maar goed gas, die met hun winterbanden denken toch dat ze niet schuiven op ijzel..