Kiest premier Michel voor Europese lijst?

Premier Charles Michel (MR).
Photo News Premier Charles Michel (MR).
Premier Michel zou overwegen om op 26 mei niet de Waals-Brabantse Kamerlijst, maar de Europese lijst te trekken voor de MR. Dat bevestigen verschillende MR-bronnen aan De Standaard. 

Dat wil niet zeggen dat Michel geen nationale ambities meer heeft: hij kan perfect opnieuw de regeringsonderhandelingen voeren en nadien eventueel premier worden. Maar als dat niet lukt, hoeft hij niet - zoals zijn PS-voorganger Elio Di Rupo - ongemakkelijk in de Kamer te gaan zetelen. 

Een zitje in het Europees Parlement is dan aantrekkelijker en past ook meer bij het parcours van Michel als premier. Op de Europese lijst zou zijn nationale populariteit ook meer renderen. Hij zou dan tegenover de PS'er Paul Magnette komen te staan, die steevast de Waalse poppolls aanvoert. Magnette, burgemeester van Charleroi, heeft wel al gezegd dat hij niet zal zetelen. 
58 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rudy van hecke

  dat was de enige reden waarom hij het marrakeshpackt heeft getekend dat weet het kleinste kind en nu zit hij bij papa op zijn schoot in Europa met centjes te spelen en te tellen

 • robert dumortier

  Heeft nu eerste minister geweest gaat nu met pensioen doet zo als al de anderen vlucht naar Europa voor uit te bollen

 • Anita Billen

  Al die politici kiezen voor de EU gewoon omdat ze veel beter betaald worden, dus poen scheppers. Van mij mogen ze Europa afschaffen maar dat gaan ze niet doen wat dan is hun portemonaike leeg.

 • leen hanssens

  Hij verlaat het zinkende schip.

 • victor vandesande

  Stilletjes ervan door met de staart tussen de benen noemt men dat