Kiara doet het: ze is de snelste slechtziende chauffeur van België

vmma
In 'Over Winnaars' heeft de 22-jarige Kiara Van Langenhove uit Lokeren zich tot 'Snelste ernstige slechtziende chauffeur van Vlaanderen' gekroond. Dat deed ze met behulp van Koen Wauters op het circuit van Zolder.


Kiara kan door een aangeboren afwijking aan het zicht niet doen wat ze dolgraag zou willen doen: autorijden. Familie bezoeken of boodschappen doen met de wagen: voor haar leeftijdsgenoten is het vanzelfsprekend, maar voor Kiara niet. En dat ervaart ook Koen Wauters zelf.

Door een zeldzame afwijking bedraagt haar zicht amper 1 op 10 (zij ziet op 1 meter, wat mensen op 10 meter afstand waarnemen, red.) en om achter het stuur te mogen plaatsnemen moet je minstens 6 op 10 halen. Een bril of een operatie kunnen daar niets aan veranderen.

oen lijkt een aanleg te hebben als rij-instructeur want Kiara is enorm snel weg met het autorijden. Na een paar rondjes rijden gaat het enorm vlot. Maar dan... gaat het bijna gigantisch mis.

Professioneel racer Anthony Kumpen krijgt een bril op waardoor hij ook maar een tiende van zijn normale zicht overhoudt. Hij moet met deze beperking het volledige parcours doorlopen. De tijd waarbinnen hij dit doet, zal de tijd zijn die Kiara en Koen proberen te verbreken.

Samen met Koen doet Kiara een gooi naar de titel 'Snelste ernstig slechtziende chauffeur van Vlaanderen' en ... het lukte haar!
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ken Engrie

  Amaai respect, ik ken er die dat niet kunnen met 10/10 zicht.

 • no nonsense

  Het ergste van de zaak is dat ze volgende woorden uit: 'De wet zegt dat ik nie mag. Maar, ik kan het wel, ik doe het hier wel'. Ik ben blij voor haar, een dagje racen met Koentje, moet de max zijn. Maar het feit dat ze geen voetgangers (noch grijs afsluitingshekken) kan zien, zou wel een hint moeten zijn. Hoe erg dit ook is. Dan nog maar te zwijgen over het feit dat ze een kampioen zou hebben verslagen. Toch een zorgeloos volkje precies die VTM-kijkers.

 • mireille GELDOF

  Thema leren auto rijden ,niks van gemerkt Wel show opgevoerd met de MINI Het was toch geen reclame stunt Dan maar de branche van KOEN,racewagen,met natuurlijk B.V erbij. Was het niet eigen belang Van (ZANGER )naar de MEDISCHE wereld is een grote stap,dus blijft bij u leest!!!!!!

 • Mauveke

  Fijn voor haar

 • Jan Valkenborg

  Sandy waar jij je druk over Ik vindt het geweldig wat Koen doet Laat dat meisje eens gelukkig zijn de TUD dat ze er mee reedt