Keuringscentra snel ook open voor keuring personenwagens

Foto ter illustratie.
Photo News Foto ter illustratie.
De keuringscentra gaan binnenkort ook opnieuw open voor de periodieke keuring van personenwagens. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) zou daarvoor vandaag het licht op groen zetten, zo heeft Belga uit betrouwbare bron vernomen. De periodieke keuringen zouden mogelijk al kunnen hervatten op maandag 4 mei. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De keuringscentra besloten op 17 maart de deuren te sluiten omwille van de coronacrisis. De geldigheid van de keuringsattesten van personenwagens werd toen verlengd met vier maanden.
Op 25 maart kwam er een eerste beperkte heropening, met name voor herkeuringen en voor de keuring van bedrijfs- en transportvoertuigen, bussen en prioritaire voertuigen. 

Sinds maandag 20 april is ook de keuring van tweedehandswagens en bestelwagens hervat. En ook landbouwvoertuigen kunnen sindsdien opnieuw gekeurd worden. De keuringscentra hanteren daarbij speciale veiligheidsmaatregelen. Zo stapt de klant bij het begin van de keuring uit het voertuig en gaat via de buitenzijde van het gebouw naar de uitgang. De medewerkers gebruiken tijdens de keuring handschoenen en mondmaskers.

Nu is het de bedoeling dat ook de periodieke keuring van personenwagens, kampeerwagens en lichte bedrijfsvoertuigen hervat wordt. Dat zou misschien al kunnen vanaf maandag 4 mei. De kans bestaat dat keuringscentra enkel op afspraak zullen werken. Hoe de keuringscentra de 'achterstand' aan niet-gekeurde voertuigen - het gaat om tienduizenden voertuigen - precies zullen inhalen, is nog afwachten.