Kersvers minister van Buitenlandse Zaken en Defensie meteen slachtoffer van vals Twitteraccount

Nu Didier Reynders (MR) officieel Europees commissaris is geworden, neemt Philippe Goffin als minister zijn bevoegdheden Buitenlandse Zaken en Defensie over. Bij koning Filip legde hij zaterdagmiddag de eed af, in het gezelschap van premier Sophie Wilmès.
EPA Nu Didier Reynders (MR) officieel Europees commissaris is geworden, neemt Philippe Goffin als minister zijn bevoegdheden Buitenlandse Zaken en Defensie over. Bij koning Filip legde hij zaterdagmiddag de eed af, in het gezelschap van premier Sophie Wilmès.
De nieuwe minister van Buitenlandse Zaken en Defensie, Philippe Goffin, kreeg vandaag, twee dagen nadat hij aan het hoofd kwam van de Belgische diplomatie, met een slechte verrassing af te rekenen.

Een op het eerste zicht officiële twitteraccount "PGoffinBe", met een foto van de MR-politicus bij zijn eedaflegging bij de koning, kondigde deze namiddag de dood aan van de gewezen Egyptische president Hosni Moubarak. De valse account werd snel geblokkeerd door Twitter.

Buitenlandse Zaken had het sociaal netwerk gecontacteerd zodra ze de valse account ontdekt hadden. Het is nog niet bekend wie er achter de fraude zat. De administratie verduidelijkte nog dat de nieuwe minister op zeer korte termijn over een persoonlijke twitteraccount zal beschikken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.