Kernreactor Tihange 1 ligt tot 10 juli stil

De kerncentrale in Tihange. Archiefbeeld.
Photo News De kerncentrale in Tihange. Archiefbeeld.
Kernreactor Tihange 1, met een capaciteit van 962 MW, wordt vandaag voor een periode van zeven maanden stilgelegd in het kader van de jaarlijkse revisie van de centrale. Dat meldt uitbater Engie Electrabel.

Het jaarlijks onderhoud van de centrale is gepland van 31 december tot 10 juli. Op die manier kon de centrale ook tijdens november en december elektriciteit leveren en bijdragen aan de bevoorradingszekerheid in België.
De zeven Belgische kerncentrales moeten wettelijk gezien elke 12 of 18 maanden een onderhoud ondergaan.

Daarnaast vinden in Tihange 1, net als in de reactoren Doel 1 en 2, uitgebreide werkzaamheden plaats in het kader van de levensduurverlenging van de centrales met 10 jaar. Electrabel heeft voor die verlenging 1,3 miljard euro aan investeringen voorzien.
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tom Faes

  Oei,oei, en volgens mijnheer De Wever moeten de centrales nog een jaar of dertig meegaan . Bel hem maar op en hij zal wel komen helpen met het onderhoud want hij kent er wat van hoor ! Hij weet alles ,hij kent alles en hij is de enige.

 • Rik Kleinmond

  een reden maken om de elektriciteit op te slagen, inderhoud moet in de zomer gebeuren, maar dan gaan de heren op reis.

 • jan arnouts

  Ze kunnen al die oude rommel beter definitief stilleggen. Ze zijn goed voor de sloop! Tikkende tijdbommen waar Electrabel maar 1 ding kent: Deze centrales maximaal uitpersen tot de laatste cent. Maximaal rijk worden op rug van de Belgische bevolking en op rug van onze veiligheid op het spel te zetten. Dat is Electrabel, een bende criminelen!!!!

 • robrecht Peeters

  In NRW hangen ze de vlag uit.....

 • Christiana Boelens

  Jaarlijks onderhoud van 6 maanden lang... Goed bezig!