Exclusief voor abonnees

Kentucky Fried Chicken komt naar ons land. Waarom moest dat zo lang duren?

“Internet en leveringsdiensten zullen nog meer ketens naar België lokken”

REUTERS
In het voorjaar van 2019 opent Kentucky Fried Chicken, de populairste kiprestaurantketen ter wereld, een eerste vestiging in het Brusselse Noordstation. “Zo geven we gehoor aan de oproep van vele Belgen”, maakt het bedrijf zich sterk. Op termijn zouden er in ons land 150 vestigingen komen, met telkens 60 man personeel. Waarom heeft het zo lang geduurd vooraleer Colonel Sanders en zijn trawanten ontdekten dat er wel potentieel zit in de Brusselse ‘kiekenfretters’? En heeft gefrituurd fastfood nog wel een toekomst?

Liefhebbers van KFC jubelden gisteren op sociale media. ‘The Colonel is finally here’, klonk het. Zoals enkele jaren geleden ook de komst van hamburgerketen Burger King voor vreugdekreten zorgde. Beide fastfoodketens hebben een sterke merkbekendheid. Zelfs zonder de letters herkent zowat iedereen het logo van KFC met de grijze ‘kolonel’. “We zullen in het hele land KFC-restaurants openen, zowel binnenstedelijk als restaurants met een drive-in”, kondigt Hans Wingerder, Develop Leader van KFC Noord-Europa, aan.

KFC serveert elke dag gefrituurde kip aan 12 miljoen klanten in 115 landen. China heeft zelfs méér KFC-vestigingen dan de VS

België is, naast Noorwegen en Finland, decennialang een blinde vlek gebleven op de KFC-penetratiekaart. Daarnaast is ook het Afrikaanse continent, met Zuid-Afrika als uitzondering, tot vandaag grotendeels onontgonnen. KFC serveert elke dag gefrituurde kip aan 12 miljoen klanten in 115 landen. China heeft zelfs méér KFC-vestigingen dan de VS. En er zit nog groeipotentieel in Europa, zo meent de bedrijfstop die in Duitsland de komende jaren het aantal restaurants wil verdrievoudigen.

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis46 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tony Steens

  Als je ziet hoe de massa dieren die ze verwerken behandeld worden mag deze zaak ver weg uit België blijven... en liefst helemaal failliet gaan. En dat mag gerust 900 jobs kosten. De beschaving van een maatschappij kan je beoordelen aan de manier waarop ze met dieren omgaat

 • ERWIN MINNEBO

  Waarom moest dit zolang duren ??? zijn vergeten dat dit reeds in België was 45 jaar geleden, had veel succes maar ging teniet toen Hamburger Quick open ging. Er staat nog steeds een KFC winkel aan de Jacht in Oudergem Brussel. Was lekker maar wel vettig in die tijd.

 • Mieke Vhuyst

  Heb het een keertje gegeten. Zeer lekker maar qua vettigheid zijn McDonald's en quick er niets tegen. Echt ongelooflijk, de korst is als een spons voor het vet. Enkel voor een ijzeren maag en stalen darmen.

 • Mark De vos

  Ze kiezen landen met 1 taal. Dus dan ook niet in Zwitserland. Vreemd dan dat ze daar al wel zitten.

 • Patrick Weyers

  En op het einde van de maand kom je loon tekort. Wat is er mis om zelf te koken met gezondere en goedkopere ingrediënten? Hoeveel geld per maand gaat er in sommige gezinnen naar broodjesbars, hamburgers, kebab en andere rommel?