Ken Heyrman (8) officieel doodverklaard

Kim en Ken Heyrman.
PHOTO_NEWS Kim en Ken Heyrman.
De burgerlijke rechtbank van Antwerpen heeft Ken Heyrman (8) vanochtend officieel doodverklaard. De datum van overlijden werd bepaald op 4 januari 1994, de dag dat hij verdween. Gelet op het tijdsverloop en de omstandigheden van zijn verdwijning, moet zijn overlijden als zeker beschouwd worden, meende de rechtbank.

De rechtbank oordeelde dat Ken in levensbedreigende omstandigheden verdween. Het feit dat het lichaam van zijn zus later geborgen werd en het tijdsverloop sinds zijn verdwijning, deden de rechtbank besluiten dat hij wellicht hetzelfde lot onderging als Kim (11). De datum van overlijden werd bepaald op de dag van zijn verdwijning.

In het vonnis, dat de overlijdensakte zal vervangen, beveelt de rechtbank aan de ambtenaar van de burgerlijke stand van Antwerpen om de uitspraak bij te schrijven in het register van de aktes van overlijden.

De doodverklaring kwam er op vraag van Tinny Mast, de moeder van Kim en Ken. Ze diende daarvoor al in februari 2007 een verzoekschrift in bij de rechtbank. De procedure werd een tijdje opgeschort, omdat ze bleef hopen dat haar zoon toch nog leefde. Vorig jaar besliste ze om toch door te zetten. Ze was vanochtend niet aanwezig op de rechtbank.

De familie gaat nog een afscheid organiseren in haar woonplaats Kermt, bij Hasselt, en in Antwerpen wordt in mei een benefiet gehouden.