Kelly uit 'Alloo in de gevangenis' tot 12 maanden effectief veroordeeld

De 30-jarige Kelly V. uit Sint-Truiden, de drugsdelinquente uit het tv-programma 'Alloo in de vrouwengevangenis', is door de Hasseltse strafrechter tot twaalf maanden effectieve celstraf en een boete van 6.000 euro met uitstel veroordeeld voor het plegen van diefstallen. Ze maakte onder meer parfum, dameslaarzen en vuilniszakken buit.

Kelly heeft een verleden als heroïnejunk, net als haar mannelijke kompaan Arshavir (36), die dezelfde celstraf en boete met uitstel kreeg. Op 17 en 29 januari dit jaar hadden ze 21 rollen vuilzakken gestolen. Op 14 maart werd door Arshavir een auto opengebroken in Sint-Truiden. Bij de autokraak werden onder meer een radio, een fototoestel en een iPad gestolen. De verdediging van Kelly legde de strafrechter een vonnis van 5 juli 2013 voor, waarbij ze tot 18 maanden, waarvan 12 maanden met probatie-uitstel, was veroordeeld. De verdediging vroeg haar nog een kans te geven, eventueel via een werkstraf of probatievoorwaarden, maar voor de rechter bleek de maat vol.

Volgens de rechter drong een effectieve celstraf zich op om haar tot inkeer te brengen en opdat ze voldoende gemotiveerd zou raken om haar leven echt te beteren. Arshavir moet aan de eigenares van de wagen een schadevergoeding van bijna 1.660 euro betalen.