Keert Peraïta vrijdag terug als directrice bij Samusocial?

"Verwacht dat regering terugkeer verhindert"

Pascale Peraïta bij de hoorzitting van de onderzoekscommissie Samusocial.
photo_news Pascale Peraïta bij de hoorzitting van de onderzoekscommissie Samusocial.
"Ik verwacht dat de Brusselse regering actie onderneemt om de terugkeer van Pascale Peraïta naar Samusocial als directrice te verhinderen." Dat zegt Brussels Groen-parlementslid Arnaud Verstraete op berichten dat Peraïta vrijdag terug zou keren bij de daklozenorganisatie.

Liesbet Dhaene (N-VA) wijst met een beschuldigende vinger naar de Brusselse regering. Ze heeft het over "schuldig verzuim dat de regering niet aangedrongen heeft op ontslag om dringende redenen (zonder schadevergoeding) binnen de termijn. Door gewoon te wachten op haar terugkeer heeft de regering zich als een lam naar de slachtbank laten leiden".

Op de sites van RTBF en Sudinfo.be staat te lezen dat Peraïta eind deze week haar opwachting wil maken bij Samusocial. Haar ziekteverlof loopt morgen ten einde en eerder had ze via haar advocaat al laten weten aan de daklozenorganisatie dat ze een eind wil stellen aan haar verlof zonder wedde. "Mijn cliënt heeft de intentie om zich vrijdag bij Samusocial aan te bieden om volledig haar functie als directrice te vervullen. Mevrouw Peraïta meent dat ze in staat is haar functie op de meest serene wijze te vervullen", liet haar advocaat optekenen bij de Franstalige openbare omroep.

"Mevrouw Peraïta meent dat ze in staat is haar functie op de meest serene wijze te vervullen"

Advocaat Pascale Peraïta

Zowel de Brusselse regering als zowat alle fracties binnen het Brussels Parlement lieten echter weten dat er van een terugkeer geen sprake kan zijn. Arnaud Verstraete wijst erop dat Samusocial sinds maandagavond een nieuwe raad van bestuur heeft. Volgens hem heeft de Brusselse regering ook meer mogelijkheden om tussen te komen omdat de daklozenorganisatie nu een publieke vzw is.
65 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rony scheerlinckx

  Waar hebben ze hier in Godsnaam over ,als ze wettelijk in orde is deed ik in haar plaats juist het zelfde waarom ook niet ,de rest zijn enkele politieke spelletjes om in de aandacht te komen of trachten zelf haar plaats in te palmen

 • marc lemant

  Schandalig.

 • phil vds

  Dit hou je niet voor mogelijk, maar hier kan blijkbaar alles in het rotte politieke landschap. Nogmaals een slag in het gelaat van de betalende inwoner.

 • Jan Van Rompaey

  Krapuul dat beschermd wordt.

 • jokkev

  In de wettelijke regels van de PS kan misschien staan dat stelen van de armen niet strafbaar is Walter.Het moest in Vlaanderen eens gebeuren ge zou wat horen en zien.Er zijn voorbeelden genoeg van Waalse PS ministers die gewoon op hun stoeltje bleven zitten ook al eisten alle andere ministers hun ontslag.