KBC-gebouw in Hasselt doorzocht na bommelding, maar niets gevonden

Het logo van KBC.
EPA Het logo van KBC.
De politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) heeft gisterenavond het gebouw van KBC in Hasselt op explosieven doorzocht, maar niets gevonden. Rond 18.30 uur was er een bommelding binnengelopen.

Wegens de ernst van de situatie werd ook een deel van de grote ring in Hasselt voor het verkeer afgesloten. Rond 23.45 uur maandagavond werd alles weer vrijgegeven.

Het gebouw van KBC bevindt zich op de Gouverneur Verwilghensingel in Hasselt, net langs de grote ring, naast het provinciehuis. Na het binnenkomen van de bommelding besliste de lokale politie om het gebouw volledig te ontruimen.

Explosievenhonden

Verschillende politieploegen gingen ter plaatse en agenten met explosievenhonden doorzochten het gebouw. Ter hoogte van het bankgebouw sloot de politie ook een deel van de grote ring af voor alle verkeer. Rond 23.45 uur rondde de politie de doorzoeking van het gebouw af. Ze heeft niets kunnen aantreffen. Vervolgens werden het gebouw en de omgeving weer vrijgegeven.

Meer details wil de politie voorlopig niet kwijt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.