Katrien (34) zal bevallen en sterven: "Al win ik met 70.000 euro maar één dag: hij zal de moeite zijn!"

Enkel dure immuuntherapie kan leven nog verlengen

Katrien De Laet
RV Katrien De Laet
In de buik van de Antwerpse Katrien De Laet (34) groeit al zes maanden nieuw leven. Van haar eigen leven neemt ze sinds januari elke dag een beetje afscheid. Een ongeneeslijke hersentumor geeft haar nog twee jaar. Hoe dichter de geboorte dus komt, hoe dichter ook haar eigen dood. "Ik wil niet doodgaan. Maar het gebéurt wel."

"Hij schopt." Katrien zegt het zachtjes. Ze kijkt naar haar linkerhand, rustend op de blouse waaronder zich de contouren van een bollend buikje aftekenen. "We verwachten hem in mei. Een jongetje, ja. Hij doet het goed. Mooi op schema, zeggen de dokters." Naast haar, op de bank, zit Olivier (30). Dat is haar man. Hij knikt en zoekt haar vingers. Door de woonkamer loopt een meisje met blonde haartjes. Ze zingt. Het is hun dochter Ella (3,5).

Katrien De Laet
RV Katrien De Laet

Zes maanden geleden was het leven van dit koppel nog heel gewoon. 2017 was goed begonnen: ze waren getrouwd en ze waren met z'n drieën in hun nieuwe huis in Borgerhout getrokken. In augustus kwam het nieuws waar ze zonder inseminatie - zoals voor Ella nodig was geweest - op hadden gehóópt, maar nooit gerekend: Katrien was zwanger. "Alsof ik alles had. Zo voelde het." Het werd september en alles lag in z'n plooi. Het huis. De jobs - zij in de verzekeringssector, hij bij een technologiebedrijf. Ella voor het eerst naar school. En een kleintje op komst. Het leven was perfect. Léék perfect.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daniel Meuleman

  Zou één van de Rode Duivels eens een uurloon willen afstaan, of een deeltje van hun portretrechten? Dan zijn de 70.000 € in een klap gevonden. Veel sterkte aan de familie.

 • Georges Vande Velde

  Waar is het geld van “KOMOP TEGEN KANKER” ? Voor dergelijke gevallen oort men niets. Of zijn de centen al verdeeld ???

 • Remi Verbeke

  Inderdaad, cannabisolie is één van deze natuurlijke producten maar dan wel in dit geval de pure THC in combinatie met CBD en dit is nog altijd illegaal in België ondanks het duizenden levens kan redden. Maar zo zijn er tientallen natuurlijke producten, alleen mag het bij wet niet verteld worden hoe geneeskrachtig ze zijn want je zou maar eens "te" veel mensen terug gezonder maken, genezen ?

 • Dian Jans

  Canabis olie, koop canabis olie op t internet en ga ervoor!!!

 • Robert De Fruytier

  Hoeveel medische voorspellingen zijn al NIET uitgekomen.Zij heeft de kans dat het nog goed uitdraait,en ik wens haar dat van ganser harte!!Moed houden Katrien;zolang er leven is,is er hoop!