Katholieke Kerk staat niet langer kerkelijke huwelijken en doopsels toe, ook niet in beperkte kring

thinkstock
De Katholieke Kerk staat niet langer doopsels en huwelijk toe, ook niet in beperkte kring. Enkel uitvaarten zijn nog mogelijk, in beperkte kring. Dat meldt de Belgische bisschoppenconferentie maandag. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Eerder besloten de Belgische bisschoppen al om alle publieke liturgische samenkomsten te schorsen. Doopsels, huwelijken en uitvaarten konden nog wel doorgaan, maar wel in beperkte kring.

Dat is dus niet langer het geval. De bisschoppen wijzen hiervoor naar de laatste maatregelen in de strijd tegen het nieuwe coronavirus.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bernd Vaes

  De reageert zeer terecht. Geen kerkelijke diensten meer tot de coronacrisis voorbij is. En tegelijk kan elke gelovige voor zich in gebed rust vinden. Dat is de ware kerk! Na de crisis zal het de kerk ten goede komen, heel zeker.

 • Wilfried THOMAS

  Hoe dat?Waar is God almachtig ?

 • Andre Hermans

  Dan hebben ze ook niet veel vertrouwen in de god die ze aanbidden, vroeger gebeurde er af en toe nog eens een mirakel maar nu hoor je er niet meer van.

 • Sven Kerstens

  Worden ze plots niet meer beschermd door hun god?