Kathleen Van Brempt schrijft eerste boek

UNKNOWN

Vlaams minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijkse Kansen Kathleen Van Brempt (sp.a) heeft een boek geschreven waarin ze via interviews met personaliteiten dieper ingaat op een aantal thema's zoals duurzaamheid, diversiteit en migratie, gezinsbeleid en de toekomst van de sociaaldemocratie. "Voor een politicus een zeer prikkelend boek", stelden uitgever Leo De Haes en politicoloog Carl De Vos bij de voorstelling ervan.

Eerste boek
Het is Van Brempts eerste boek. Ook al staan de regionale verkiezingen voor de deur, het gaat volgens haar zeker niet over een verkiezingsboek. "Er staat geen lijstje in met verkiezingsbeloftes. De ratrace naar de stembus zet een rem op goede ideeën en een langetermijnvisie. Ik heb me in het boek niet laten hinderen door verkiezingskoorts", verzekert de sp.a-politica.

Mensen met visie
'Verder dan morgen' bevat acht lange interviews met mensen met visie. Het gaat onder meer om de Amsterdamse burgemeester Job Cohen, antropoloog Rik Pinxten, criminologe Marion Van San en de Noorse staatssecretaris Kjell Erik Oie. Tussendoor geeft de socialistische minister uitgebreid haar mening over de thema's die worden aangekaart.

Invloed
Volgens Van Brempt hebben de gesprekken met de prominenten haar denken sterk beïnvloed. Enkele maatregelen die de Vlaamse regering nam, werden er volgens haar door geïnspireerd. (belga/adv)