Kasteelmoord: Pierre Serry blijft in de cel

anp
In de zaak van de kasteelmoord heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van Pierre Serry opnieuw met drie maanden verlengd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Serry wordt verdacht van een rol als tussenpersoon bij het beramen van de moord op kasteelheer Stijn Saelens.

André Gyselbrecht zou enkele maanden voor de dood van zijn schoonzoon aan Serry gevraagd hebben om Saelens "een lesje te leren". Voor dat lesje zou de man uit Aalter dan uitvoerders geronseld hebben. Eind januari 2013 kon een ondertussen overleden Eindhovenaar al als huurmoordenaar worden ontmaskerd. Het lichaam van Stijn Saelens werd op 17 februari 2012 teruggevonden in een bos in Sint-Maria-Aalter, vlak bij een chalet van Serry.

De man uit Aalter zat lange tijd als enige verdachte nog in de cel. Sinds eind april is echter een Nederlander aangehouden als vermoedelijke tweede uitvoerder van de kasteelmoord. Naar aanleiding van de verklaringen van Franciscus L. zijn ook André Gyselbrecht en de Zeeuw Evert d.C. ondertussen opnieuw in de cel beland.