Ga naar de mobiele website
^ Top

Karel De Gucht en Mireille niet vervolgd

Het parket-generaal van Gent vindt dat er geen elementen bestaan om Open Vld-vicepremier Karel De Gucht en zijn vrouw Mireille Schreurs te vervolgen wegens handel met voorkennis in Fortis-aandelen. Dat blijkt uit het dossier dat het parket-generaal aan de Kamer van Volksvertegenwoordigers heeft overgemaakt.

Anonieme klacht bij CBFA
Het gerecht startte enkele maanden geleden een onderzoek na een anonieme klacht bij het CBFA over handel in voorkennis door De Gucht zijn vrouw. Vlak voor de Belgische regering begin oktober de Nederlandse poot van Fortis van de hand deed aan Nederland verkocht Mireille Schreurs en haar broer in Berlare een pakket Fortis-aandelen.

Grote kans
Het Gentse hof van beroep rondde ondertussen het onderzoek af en maakte het dossier over aan de Kamer, dat moet oordelen of nog bijkomend onderzoek dient te worden uitgevoerd. Nadien wordt het dossier overgemaakt aan de Kamer van Inbeschuldigingstelling.
De kans is groot dat de Vlaamse liberaal buiten vervolging wordt gesteld. In zijn advies zegt het parket-generaal alvast dat er geen elementen bestaan om te vervolgen.

Het is de Kamercommissie voor vervolgingen die zich nu moet buigen over het dossier. Haar advies wordt dan overgemaakt aan de plenaire vergadering. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. (belga/odbs)Meld een bug