Kantoorbus voor Vlaamse pendelaars flopt

Beeld ter illustratie, kantoorbus.
Photonews Beeld ter illustratie, kantoorbus.
De activiteiten van de "kantoorbus", waarop pendelaars in de file al kunnen werken, staan momenteel op een laag pitje. De meeste vaste verbindingen zijn geschrapt, zo schrijft De Tijd vandaag op zijn website. 

In september vorig jaar zette Office on Wheels, de organisatie achter de kantoorbus, negen filegevoelige lijnen op waarmee pendelaars elke ochtend en avond vanop vaste locaties met de kantoorbus naar Gent, Antwerpen en Brussel konden reizen. Ze konden dan onderweg al werken: de bus was uitgerust met onder meer draadloos internet, stopcontacten, printer en koffiemachine. 

Van die vaste verbindingen blijft momenteel alleen nog die tussen Gent en Brussels Airport over, aldus De Tijd. "We kregen gewoon geen mensen op de bus", zegt projectverantwoordelijke Geert Horens van Office on Wheels. "Het werd snel duidelijk dat er weinig impact was. De kantoorbus bood te weinig flexibiliteit tegenover het openbaar vervoer."

Wel succesvol zijn de kantoorbussen voor supermarktketen Colruyt (tussen Gent en de hoofdzetel in Halle). Office on Wheels is nu op zoek naar andere bedrijven of bedrijvenparken waar de kantoorbus heen kan rijden. Zo loopt er een proefproject van Gent naar het hoofdkantoor van de bakkerijgroep Puratos in Groot-Bijgaarden.

Office on Wheels, een mobiel kantoor.
Klaas De Scheirder Office on Wheels, een mobiel kantoor.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sandra Peeters

    50% kan vanuit thuiskantoor werken. Stop gewoon met standaard op verplaatsing te werken. Velen zouden perfect toekomen met 1 keer per week naar de firma te verplaatsen. Hoeveel is er tegenwoordig nog op papier, mobiele kantoren overal... Oh, ze moesten ze maar is niet 8u/dag in hun nek kunnen blazen hé. Serieus, wat is nu van belang, dat het werk gewoon gebeurt of een paar ego's strelen? Wegen en openbaar vervoer zit nu al strop.