Kankerspecialist plaatst verborgen camera in damestoilet

Het Antwerpse justitiepaleis.
belga Het Antwerpse justitiepaleis.
Een 47-jarige medisch ingenieur uit Brasschaat is ontslagen door de ziekenhuisgroep Gasthuiszusters Antwerpen, nadat hij in een damestoilet een verborgen camera had geïnstalleerd. Hij bespioneerde een verpleegster op wie hij stapelverliefd was. De rechtbank veroordeelt de man voor voyeurisme en stalking.

De ingenieur werkte als stralingsspecialist voor het Iridium Kankernetwerk. Dit netwerk van specialisten zorgt voor multidisciplinaire behandeling van kankerpatiënten in een tiental ziekenhuizen in het Antwerpse. Het netwerk beschikt daarvoor over specifieke, maar ook zeer dure, technologie.

Ingenieur J.A. (47) uit Brasschaat was actief in verschillende ziekenhuizen en kreeg dikwijls assistentie van een jonge verpleegster. Volgens de rechtbank heeft de man zijn assistente maandenlang gestalkt. In het vonnis spreekt de rechter over: "Op irritante wijze lastig vallen. Hij was obsessief verliefd op haar. Nochtans had zij hem respectvol maar zeer duidelijk te kennen gegeven dat zij geen relatie met hem wilde."

Naaktfoto's

Begin dit jaar ontdekte de assistente dan een verborgen camera in het personeelstoilet van het ziekenhuis waar zij werkte. De camera zat verstopt in het valse plafond en had naaktfoto's van de assistente gemaakt.

Volgens de rechter lijdt ingenieur J.A. aan een autisme-stoornis. Dat verklaart mee zijn obsessieve verliefdheid. Daarom krijgt J.A. een probatie-straf. Hij moet zich intensief laten behandelen voor zijn seksuele stoornis en daarna opnieuw werk zoeken. Hij krijgt een contactverbod met zijn slachtoffer.

De assistente krijgt 3.600 euro schadevergoeding. GZA-ziekenhuisgroep vangt 9.000 euro schadevergoeding, met voorbehoud voor bijkomende reputatieschade. De ingenieur werd begin dit jaar op staande voet ontslagen.
22 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • romy verhove

  Enzo evolueren we naar een maatschappelij waar niemand nog iets kan verdragen van een ander jaar2017 is jaar van slachtoffertje spelen vooral wat vrouwen betreft.Voyeurisme bestaat al sinds mensenheugenis en nu is moord en brand.

 • Danny Maenhaut

  Kwestie van uw "patiënten" of personeel goed op te volgen ???

 • Marcq Adriaens

  Naakt in het toilet? Waarom moest ze daar naakt staan, of zitten?

 • Mattijs Raspaard

  Misschien ook schadevergoeding voor het ziekenhuis omdat er verpleegsters naakt rondlopen in de wc?

 • Rick Cabus

  Het ziekenhuis krijgt een schadevergoeding die bijna driemaal hoger is dan die van het slachtoffer???