Kankerpatiënte verliest ontslagvergoeding omdat ze geen outplacement volgt

Screenshot ATV
Een terminale kankerpatiënte krijgt geen volledige ontslagvergoeding omdat ze outplacement zou moeten volgen, en dat terwijl ze door haar ziekte aan haar bed is gekluisterd. Dat meldt de Antwerpse regionale zender ATV, die het over een absurde situatie heeft.

Karine Bastens (52) uit Emblem (Ranst) lijdt al jaren aan kanker. Het bedrijf waar ze werkte heeft de boeken neergelegd. Omdat ze ouder dan 45 is en haar job heeft verloren, moet ze zich laten begeleiden in de zoektocht naar een nieuwe job, het zogenoemde 'outplacement'.

De verzwakte Karine kon uiteraard niet op gesprek komen, waardoor ze een maand van haar ontslagvergoeding moest laten vallen. Haar oncoloog stelde een verklaring op waarin ze arbeidsongeschikt werd verklaard, wat door de RVA werd goedgekeurd. Voor outplacement gold dit blijkbaar niet.  Door lacunes in de wet vallen mensen als Karine klaarblijkelijk uit de boot.

De terminale kankerpatiënte en haar echtgenoot willen dat de wetgeving rond outplacement wordt aangepast, ook al is de kans groot dat ze dit niet meer zal meemaken.
42 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • De Meesterv Lisette

  Wat een schande.moeten er nu al afspraken gemaakt worden om te zien wanneer we het beste ziek zijn....we betalen gans ons leven en als we ze broodnodig hebben...dan knoeien ze ermee en zoeken altijd naar oplossingen in hun voordeel....sterkte

 • Ronny Verstraete

  Welkom in het land van de prutsers

 • chris Tophe

  Ongelooflijk, kan natuurlijk weer in België. Voor de rest is opvang voor wie hier niet thuishoort goed geregeld...

 • Lilianne Van Neylen

  En welke minister heeft dit uitgevonden? Muyters?

 • PATRICK

  Mocht het een allochtone zijn dan hadden meer gekregen, wij Belgen worden gediscrimineerd