Kankerpatiënt Mieke (45) vraagt medewerkster NMBS om hulp, maar blijft gefrustreerd achter

“Waarom zou je iemand niet helpen als die daar nadrukkelijk om vraagt?”
Facebook/Bart Leye “Waarom zou je iemand niet helpen als die daar nadrukkelijk om vraagt?”
Mieke Adam (45) uit Deinze wilde vrijdagavond na een weekje aan zee met de trein terug naar huis in Deinze. In het station van De Panne bleek plots dat haar trein van spoor veranderde. Daarom vroeg ze aan een NMBS-medewerkster hulp om haar zware koffer te dragen. “Maar zij haalde haar schouders op en draaide zich om.”

“Normaal vertrekt de trein vanop perron 1, waar je geen trappen hoeft te nemen om bij de trein te raken”, vertelt Mieke aan Het Nieuwsblad. “Ideaal, aangezien ik een zware koffer bij me had en mijn mama er voor een keer niet bij was om me te helpen.” Maar plots veranderde de trein van spoor.

Mieke vroeg om hulp, maar botste op onbegrip. “Ze zei mij doodleuk dat ik anders maar moest wachten op de volgende trein, waarna ze zich omdraaide en met andere mensen begon te babbelen.” 

Ongeneeslijk

Mieke bleef gefrustreerd achter. Wat de medewerkster van de NMBS niet wist, is dat Mieke ernstig ziek is. Ze lijdt aan melanoomkanker. Genezen kan ze niet meer, schrijft ze op haar blog.

Gefrustreerd kroop Mieke in haar pen en deelde haar bericht op Facebook. Haar post werd inmiddels al meer dan 1.500 keer gedeeld.

Het kostte Mieke 10 minuten om trap per trap haar zware koffer naar het andere perron te sleuren. “Ik wil de NMBS niet met de vinger wijzen”, zegt ze. “Maar waarom zou je iemand niet helpen wanneer die nadrukkelijk om je hulp vraagt?”
90 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jean bouckaert

  het is moeilijk om als mens te begrijpen dat een gezond uitziend iemand om hulp vraagt ,en dat is iets wat we allemaal hebben ,Mieke ziet er gezond uit en die NMBS dame kon ook een slechte rug hebben , maar als we niets zeggen zijn we braaf en als we iets zeggen dan klagen we volgens sommige, grtz een tinnitus lijder

 • annie laureys

  Niemand kan weten of deze vrouw ziek is of wat aan de hand heeft, zo.n zware koffer mee dragen zou ik zelf overwegen ,op andere voortgaan is een andere zaak

 • Tineke Maertens

  Zoveel mensen die hier oordelen ! De stap zetten om hulp te vragen is al heel moeilijk in deze maatschappij. Afgewezen worden en daarna opnieuw hulp zoeken is niet meteen vanzelfsprekend. Het staat niet in de functiebeschrijving van de NMBS medewerker om dit te doen maar als mens zou je moeten weten hoe je moet omgaan met andere mensen. Hopelijk komen andere mensen niet in mevrouw haar plaats maar dan pas zal je beseffen hoe ze zich voelt. Veel sterkte Mieke !

 • leen hanssens

  Hulp van de NMBS moet je aanvragen, en die hulp is er wel degelijk.

 • Maxime Vanmaercke

  Een jammerlijk voorval voor beide partijen. Maar moesten we weten wat zo een treinbegeleidster al te horen krijg? Logisch dat men dan soms verkeerdelijk iets beoordeelt. Zo gemakkelijk achteraf kritiek spuien.