Kan Brugge toeristen lokken met Bollywoodfilm?

Screenshot YouTube
Op 19 december gaat in India de Bollywoodfilm 'PK' in première. Het eerste kwartier van deze romantische komedie speelt zich volledig af in Brugge. Toerisme Vlaanderen wil de West-Vlaamse stad onder de aandacht brengen op de Indiase markt.

'PK' is de nieuwste filmproductie van Rajkumar Hirani, een van de belangrijkste producenten en regisseurs binnen de Indiase filmindustrie. Enkele van de grootste Bollywoodacteurs van dit moment, zoals Anushka Sharma en Amir Khan, spelen mee in de film. Het verhaal gaat over twee studenten die in de West-Vlaamse kunststad verliefd worden op elkaar.

De release van de film betekent een ongeziene visibiliteit voor de stad Brugge, zegt Toerisme Vlaanderen. "Het is een enorme opportuniteit voor de toeristische promotie van onze bestemming in India", luidt het.

Miljard mensen
Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts is enthousiast en verwacht een economisch hefboomeffect. "Brugge kan zich tonen aan een bioscooppubliek van 1 miljard mensen. Als zelfs maar een fractie van die filmfans een bezoek brengt aan Vlaanderen, is het economisch rendement enorm."

Toerisme Vlaanderen is sinds 2008 actief op de Indiase markt. In 2013 telde Vlaanderen bijna 91.000 overnachtingen van Indiase toeristen.