Kamerlid Sarah Claerhout stapt uit CD&V

Twitter @Sarah_Claerhout
Kamerlid Sarah Claerhout heeft gisterenvanavond haar ontslag ingediend als partijdlid van CD&V. Opmerkelijk, want Claerhout was voor de zomer gelanceerd als lijsttrekker en rijzende ster voor CD&V Gent.

De reden van haar ontslag zou liggen bij decretale wijzigingen voor de Gentse universiteit en rectorverkiezingen die CD&V er wil doorduwen, en waar Claerhout niet mee akkoord gaat. Ze vreest dat Ugent en UZ Gent zich volledig tegen CD&V wil keren, en zij wil niet de vrouw zijn aan de kop van een lijst die de partij in de vernieling rijdt, luidt het uit goede bron.

Zoveelste mokerslag

Wouter Beke heeft haar ontslag aanvaard. Voor CD&V Gent is dit een zoveelste mokerslag, zij moeten nog maar eens op zoek naar een lijsttrekker, nadat ze hun lijsttrekker uit 2006 - Filip Van Laecke - aan de kant schoven voor Veli Yüksel, die de lijst trok in 2012, en die op zijn beurt opzij gezet werd voor Sarah Claerhout, die zich nu terug trekt.

Claerhout was overigens niet onbesproken. In 2013 luisterde ze een bestuursvergadering van de universiteit af door haar gsm te laten liggen toen ze zelf buiten moest omdat er een dossier werd behandeld waar ze bij betrokken was. Ze werd betrapt maar kreeg geen sanctie. Voor het grote publiek was Claerhout een nobele onbekende.