Ga naar de mobiele website
^ Top

Kamerlid Laurent Louis even gearresteerd

Laurent Louis (Parti Populaire).
photo_news Laurent Louis (Parti Populaire).
Kamerlid Laurent Louis van de Parti Populaire is zaterdag in Bergen een tijdje administratief en gerechtelijk aangehouden door de politie. Dat melden de kranten van Sudpresse en La Dernière Heure op hun websites.

Volgens de kranten was Louis zonder toestemming folders aan het uitdelen en handtekeningen aan het verzamelen op de Grote Markt van Bergen. Het Kamerlid ging niet in op herhaaldelijke vragen om zijn activiteiten te staken. Hij zou ook geweigerd hebben zijn identiteitspapieren te tonen toen de politie daar om vroeg.

Even voordien was ook één van de sympathisanten van Louis al aangehouden, nadat het tot een handgemeen kwam met een agent. De politieman zou daarbij gevallen zijn na een duw, met een gebroken elleboog tot gevolg.

Op de website van La DH zijn twee filmpjes te zien hoe Louis door een politieman in bedwang gehouden wordt, terwijl een tweede agent zijn sympathisanten op afstand probeert te houden.

Quenelle
Louis schuwt de controverse niet. De jongste tijd haalde de PP'er het nieuws toen hij foto's uit het dossier-Dutroux opduikelde en toen hij premier Di Rupo een pedofiel noemde. Op het spreekgestoelte van de Kamer voerde hij recent nog een 'quenelle' uit, de "omgekeerde Hitlergroet" die de Franse komiek Dieudonné M'Bala M'Bala in het leven riep.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug