Ga naar de mobiele website
^ Top

Kamer bespreekt deze week rol van politie bij voorkomen aanslagen

AP
De Kamer zal deze week achter gesloten deuren de informatie bespreken dat een onderzoek naar Salah Abdeslam vorig jaar in juni zonder verder gevolg geklasseerd werd. Dat bericht de Franstalige omroep RTBF deze avond.

In januari 2015 kwam de politie van Sint-Jans-Molenbeek te weten dat de broers Abeslam naar Syrië wilden trekken om er te vechten aan de zijde van Islamitische Staat. Daarover werd een proces-verbaal opgesteld, aldus de RTBF.

Vervolgens werd Salah Abdeslam op 28 februari verhoord en de federale gerechtelijke politie van Brussel, bevoegd inzake terrorismedossiers, nam het dossier op zich. De federale gerechtelijke politie moest de gegevens nagaan die de lokale politie hen overgemaakt had. Maar de broers Abdeslam werden toen niet beschouwd als een bedreiging en er vonden huiszoekingen noch telefoontaps plaats, aldus de RTBF.

De zaak werd op 29 juni zonder verder gevolg geklasseerd door het federaal parket, dat zo het proces-verbaal volgde van de federale gerechtelijke politie dat er geen elementen waren die de informatie van de Molenbeekse politie konden bevestigen.Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug