Kabel verbindt windmolens met land

In Zeebrugge is vanmiddag een kabel vanuit zee op het strand getrokken. Die moet een verbinding maken met een windmolenpark veertig kilometer ver in de Noordzee. De windmolens zullen vanaf volgende zomer groene stroom leveren voor zo'n 330.000 gezinnen.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • leon de duytsche

  na vele jaren kan men eindelijk spreken we leveren stroom , men heeft alle windmolens afbetaald met de cirtificaten en nu mogen ze stroom geven

 • dirk claeys

  Dit word de grootste grap van het jaar! Als je al deze werken ziet voor deze windmolens! STATION IN Zeebrugge hoogspanning naar brugge en eeklo! Een jaar bezig! Heeft 5 jaar voor niets reeds gewerkt want er lagen geen kabels aar masten! Gaat nog 20 jaar moeten draaien voor het een Euro opbrengt!

 • Andy Meersman

  ..... ik vraag me nog steeds af als iedereen zo geil is van zonne en wind energie, wat we gaan doen deze periode vooral wanneer er smorgens mist is ....., willen alle groenen dan beloven dat zij geen energie verbruiken aub, dat de rest van bevolking nog wel verder kan op kernenergie, Dank u

 • Ferdinand Engelbeen

  Gesubsidieerd met groene stroom certificaten, rekening volgt op de elektriciteitsfactuur...

 • schaapje

  als al windmolens stroom geven aan zoveel gezinnen, is het toch niet logisch dat onze energiefactuur stijgt! straks leeft iedereen van de energie van de windmolens en wij brave burgers moeten betalen om de staatschulden af te betalen!