Juwelier plaatst beelden van dieven op Facebook

Facebook Declercq Juweliers
Een juwelier uit Tienen heeft vandaag beelden van twee dieven op zijn Facebookpagina geplaatst. Zij zouden gisteren 45 briljanten trouwringen uit zijn winkel gestolen hebben. De beelden zijn afkomstig van een bewakingscamera. Verspreiding via Facebook is strafbaar wegens schending van de privacy. De politie van Tienen onderzoekt de zaak en geeft nog geen commentaar.

Juwelier Carlo Declercq zette de beelden van de daders op Facebook met een oproep om ze zoveel mogelijk te delen. Dat gebeurde inmiddels al bijna 3.000 keer. De beelden mogen niet verspreid worden, maar daar trekt de juwelier zich niets van aan. Hij maakt zich schuldig aan schending van de privacy. Alleen het gerecht en de politie mogen foto's en beelden van een bewakingscamera verspreiden.

De twee onbekenden bezochten de juwelierszaak zaterdag omstreeks 15 uur. Een van hen hield de wacht aan de deur, terwijl de andere met een schroevendraaier een kastje aan de muur openbrak. De 45 ontvreemde ringen zouden 40.000 euro waard zijn.

De politie van Tienen is in het bezit van de opnames maar wil die voorlopig niet openbaar maken. De plaatselijke politiemensen hadden de juwelier verwittigd dat hij een boete riskeert bij verspreiding van de beelden.