Juwelier die overvaller doodschoot stelt zich burgerlijke partij

Gianni Barbieux
De juwelier uit Oostakker die zaterdagmiddag Hasan L. (23), de verdachte van een overval doodschoot, heeft zich burgerlijke partij gesteld bij de onderzoeksrechter. Dat zegt zijn advocaat, Walter Van Steenbrugge.

De overval gebeurde zaterdag rond het middaguur bij juwelier Moens in de Bredestraat in Oostakker. Twee verdachten waren de zaak binnengestapt. Ze waren gewapend en namen juwelen mee, maar hebben het vuur niet geopend. Daarna namen ze de vlucht met een bromfiets. 

Doodslag

De juwelier liep hen achterna met een vuurwapen en schoot naar de overvallers. De 23-jarige Hasan L. werd dodelijk geraakt. De juwelier werd voorgeleid op verdenking van doodslag, maar de onderzoeksrechter liet de man vrij onder voorwaarden. Het verdere onderzoek moet uitmaken of er sprake kan zijn van wettige zelfverdediging door de juwelier.

Volgens advocaat Van Steenbrugge schoot de juwelier omdat hij had gehoord dat ze op hem wilden schieten. De juwelier zou doodsbedreigingen gekregen hebben. De ouders en de broer van het slachtoffer ontkennen dat ze daar iets mee te maken hebben.

Mijn cliënt krijgt psychologische begeleiding. Dat is nodig, want hij heeft een terugval gekregen na de feiten

Walter Van Steenbrugge, advocaat van juwelier

Burgerlijke partij van overval

"Mijn cliënt krijgt intussen psychologische begeleiding. Dat is nodig, want hij heeft een terugval gekregen na de feiten. We hebben ons gisteren burgerlijke partij gesteld bij de onderzoeksrechter, die bevestigde dat er maatregelen genomen zijn om mijn cliënt te beveiligen", zegt Van Steenbrugge. De ouders en broer van Hasan L. zijn burgerlijke partij als slachtoffer van het overlijden, terwijl de juwelier slachtoffer is van de overval.

De tweede verdachte van de overval is nog altijd niet gevat.

Hasan L. (23), een van de twee verdachten van de overval, werd dodelijk geraakt door de juwelier.
Belga, RV Hasan L. (23), een van de twee verdachten van de overval, werd dodelijk geraakt door de juwelier.
BELGA
BELGAONTHESPOT16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rania Desaegher

  De juwelier verdient alle steun. Die overvaller heeft zijn dood zelf uitgelokt, hij had daar niets te zoeken . Wat een wereld als mensen criminelen gaan verdedigen.

 • Joske Martens

  Door de daad van de juwelier zijn er waarschijnlijk andere levens gered. Die mannen gingen steeds driester te werk.

 • Erwin Borloo

  Normale reactie van de man , als je naasten zo worden mishandeled. Dat uitschot is geen tegenstand gewoon. Justitie laat de buger in de kou staan , ovegeleverd aan het uitschot.Wordt al iemand opgepakt krijgen ze belachelijke straffen. Welk alternatief blijft er voor de burger nog over?

 • Marc Statham

  Kan eigenlijk nooit zelfverdediging zijn als je gewoon vluchtende criminelen in de rug schiet.

 • Jozef Hendrickx

  Aangezien we uit Brussel vernemen dat de politie niet mag ingrijpen wegens gevaar op escalatie zit er niets anders op .